A Super Human Magnet

2008

Een choreografie ontstaan uit improvisaties met Danscie Vigelandt. Over ontmoeten. Hoe maak je kennis met vreemden, hoe beïnvloeden zij elkaar en wanneer is er sprake van echt contact.

won de eerste prijs in de wedstrijd voor jong danstalent, georganiseerd door Jeugd en Dans en de titel ‘Ambassadeur voor hedendaagse amateur dans in Vlaanderen’, georganiseerd door danspunt.

[audio src="http://www.tuningpeople.be/wp-content/uploads/2008/11/a-super-human-magnet-mp3.mp3" /]

Choreografie Karolien Verlinden Sounddesign Wannes Deneer

is choreograaf en docent. Haar nieuwste voorstelling  heet FRAMED12+(2023) en is gemaakt bij hetpaleis. Waar ze een onderzoek doet rond kwetsbare details over de geschiedenis van ieders lichaam, een pleidooi voor een empathischere vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 op tour. Ondertussen tourt de voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.