DaDaKaKa

2015

DaDaKaKa is een op hol geslagen cabaret voor kinderen vanaf 8 jaar (en hun ouders en grootouders en vrienden van hun ouders en grootouders). Verschillende acts doordrongen van wilde creativiteit volgen elkaar op. DaDaKaKa is een combinatie van hoekige dans, gebroken pianomuziek, geflipte beelden en gestoorde teksten. DaDaKaKa is een voorstelling over wat kan en wat niet kan. De wereld barst van de regels, in deze voorstelling zijn er geen: een schilderij kan zingen en letters kunnen dansen.

DaDa = dadaïsme*, maar dan korter
DaDa = een stokpaardje, of iets wat iemand leuk vindt
DaDa = babytaal
KaKa = iets anders
KaKa = iets wat iemand maakt
DaDaKaKa = iets anders dan dadaïsme
DaDaKaKa = 2xD, 2xK en 4xa
DaDaKaKa = iets wat iemand maakt dat iemand anders leuk vindt

*Het dadaïsme verzette zich tegen de ‘beschaafde’ wereld door zotte conventieloze, vaak grappige kunst te maken. DaDaKaKa is een hedendaagse versie van dadaïstische cabaretten uit 1916.

“Een statement over de vrijheid van geest, een pleidooi voor creativiteit, wars van alle regelzucht.” De Standaard

“DaDaKaKa is lekker maf. Heel vaak zijn de combinaties van spel, muziek en vorm spitsvondig.” Theaterkrant

Spel, dans en muziek Wannes Deneer, Jef Van gestel, Karolien Verlinden en Wim Muyllaert Eindregie Randi De Vlieghe Kostuums Maartje Van Bourgognie Lichtontwerp en techniek Sander Salden  Productieleiding Pauline Jocqué  Productie Tuning People Co-producenten TAKT / Provinciaal Domein Dommelhof, P2 – cultuurcentrum Hasselt & Theater aan het Vrijthof Maastricht i.h.k.v. de interlimburgse subsidies, Villanella en in samenwerking met Froe Froe Met steun van de Vlaamse Gemeenschap

is choreograaf en docent. Haar nieuwste voorstelling  heet FRAMED12+(2023) en is gemaakt bij hetpaleis. Waar ze een onderzoek doet rond kwetsbare details over de geschiedenis van ieders lichaam, een pleidooi voor een empathischere vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 op tour. Ondertussen tourt de voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.