De Wassen Neus Show

2009

Op televisie is van alles mogelijk. Maar kan je eigenlijk wel alles geloven wat je op televisie ziet? Wat is echt of namaak? De grens is vaak flinterdun. Houdt het tv-beeld stand of prik je er doorheen? Er borrelen allerlei vragen op… Wat zie je in werkelijkheid? Is het wel de moeite waard om te blijven kijken? Onderga deze show van ongekende proporties!

Choreografie Karolien Verlinden Dans Meritxell Peiret, Lars Wettmann, Vincent Andriessen, Charlotte Goessaert Met dank aan Wannes Deneer, Ans Kanen, MEEKERS

is choreograaf en docent. Haar laatste voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Binnenkort maakt ze bij hetpaleis, de voorstelling FRAMED12+(2023)  Dit wordt een pleidooi voor een empathischer vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 te zien. Momenteel werkt ze aan een plan om KunstZ nieuw leven in te blazen, dat project heet ZET. Het moet een artistieke ontmoetingsplek worden waar Borgerhoutse jongeren met verschillende etnisch-culturele achtergronden omkadering krijgen om hun artistieke kwaliteiten verder te ontwikkelen. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.