De Wassen Neus Show

2009

Op televisie is van alles mogelijk. Maar kan je eigenlijk wel alles geloven wat je op televisie ziet? Wat is echt of namaak? De grens is vaak flinterdun. Houdt het tv-beeld stand of prik je er doorheen? Er borrelen allerlei vragen op… Wat zie je in werkelijkheid? Is het wel de moeite waard om te blijven kijken? Onderga deze show van ongekende proporties!

Choreografie Karolien Verlinden Dans Meritxell Peiret, Lars Wettmann, Vincent Andriessen, Charlotte Goessaert Met dank aan Wannes Deneer, Ans Kanen, MEEKERS

is choreograaf en docent. Haar nieuwste voorstelling  heet FRAMED12+(2023) en is gemaakt bij hetpaleis. Waar ze een onderzoek doet rond kwetsbare details over de geschiedenis van ieders lichaam, een pleidooi voor een empathischere vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 op tour. Ondertussen tourt de voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.