Pitsers

2009

fABULEUS & Tuning People

PITSERS is een bewegingsvoorstelling waarin 11 jonge performers beelden maken over groot geweld en klein kwaad. Een explosieve cocktail van dodende woorden, een stoelendans, sorryserenades en een ketchupmoord.

PITSERS is een beeldende, fysieke voorstelling over geweld en agressie bij jongeren. Het materiaal ontstaat grotendeels uit gesprekken met de spelers en improvisaties op de vloer, maar tevens inspireren de makers zich op de wereldactualiteit, meer bepaald het fenomeen van de school shootings.

Een wezenskenmerk van PITSERS is de heftigheid waarmee de spelers tegenover elkaar én het publiek staan.

“Het verrassende PITSERS met, jawel, een massa stoelen op de scène waarmee gegooid, gevlogen en gedanst werd. Bepaalde scènes – rennen tussen de stoelen en deze al lopend opzij gooien – herinnerden aan Bausch’ Café Muller. Hier was echter geen inspiratieloze parasiet aan zet, maar een stel jonge kunstenaars die Bausch van antwoord dienden met een gewaagde (her)interpretatie van haar meesterwerk.” Knack

Regie/choreografie Jef Van gestel en Karolien Verlinden Performers Nico Cardone, Lotte De Bruyn, Louis Janssens, Jolien Michielsen, Filip Tielens, Tom Lambrechts, Anna Bentivegna, Ruben Cockx, Talitha De Decker, Hannah Agten en Anne Vera Veen  Dramaturgie Peter Anthonissen  Decor en muziek Wannes Deneer Kostuums Maartje van Bourgognie  Techniek David Wellens

is choreograaf en docent. Haar nieuwste voorstelling  heet FRAMED12+(2023) en is gemaakt bij hetpaleis. Waar ze een onderzoek doet rond kwetsbare details over de geschiedenis van ieders lichaam, een pleidooi voor een empathischere vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 op tour. Ondertussen tourt de voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.