Tuning People #1/ Klankkostuum

2005

Tuning People #1

De eersteling van Tuning People was een performance waarin lichaam en geluid een naakte confrontatie aangaan met elkaar. Omgord met mechaniek en elektronica treedt een danseres in dialoog met het geluid. Ze tast haar mogelijkheden af en gaandeweg ontstaat er een rituele krachtmeting waarbij nu eens de performer, dan weer het geluid de overhand halen.

2016

Klankkostuum

Klankkostuum is een herwerking van de aller eerste Tuning People performance Tuning People #1 uit 2005.  De danseres is een marionet die met kabels verbonden is aan elektronica. Live worden haar bewegingen geluid. Het geluid gaat een wedstrijd aan met de dans.

 

 

Creatie Wannes Deneer & Karolien Verlinden  Dans Karolien Verlinden (of Danaé Bosman of Sarah Vingerhoets) Geluidsontwerp & uitvoering Wannes Deneer  Coach Jef Van gestel Productie Tuning People  Coproductie Storm op komst  Met dank aan Toon Van Deuren en  met steun van de Vlaamse Gemeenschap

 

 

is choreograaf en docent. Haar nieuwste voorstelling  heet FRAMED12+(2023) en is gemaakt bij hetpaleis. Waar ze een onderzoek doet rond kwetsbare details over de geschiedenis van ieders lichaam, een pleidooi voor een empathischere vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 op tour. Ondertussen tourt de voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.