Wijland

2014

Wijland is een imaginair dorp in de vorm van een reeks interactieve gedichten.

Wijland bestaat niet als het niet door jou wordt bewoond. Het is een verzinsel. Een dorp dat onze fantasie in kaart brengt en ons de realiteit anders doet bekijken. In Wijland wordt de zon gedragen, is er een volkslied op zoek naar een land, staat er een huis dat je niet kan zien en komen dromen uit een schoorsteen.

Van en met Karolien Verlinden, Jef Van gestel, Wannes Deneer, Roel Swanenberg, Wanda Eyckerman, Thomas Moore, Deborah Black, Lore Suls en Maartje van Bourgognie Productieleiding Pauline Jocque  Productie Tuning People Met dank aan Villanella/De Studio, De Kunstbende jongeren en Kortrijk Congé  Met steun van De Vlaamse Gemeenschap, Kunst en Erfgoed

Pers

is choreograaf en docent. Haar laatste voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Binnenkort maakt ze bij hetpaleis, de voorstelling FRAMED12+(2023)  Dit wordt een pleidooi voor een empathischer vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 te zien. Momenteel werkt ze aan een plan om KunstZ nieuw leven in te blazen, dat project heet ZET. Het moet een artistieke ontmoetingsplek worden waar Borgerhoutse jongeren met verschillende etnisch-culturele achtergronden omkadering krijgen om hun artistieke kwaliteiten verder te ontwikkelen. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.