Yvod/Robot

2010

Yvod/Robot is geluidstheater met emotioneel geladen gemotoriseerde figuren, houterige slapstick met ontroerende objecten en emotionele klank voor iedereen vanaf 8 jaar.

Drie laboranten creëren en bestuderen robots. Niet de functionaliteit van de objecten maar de artificieel opgewekte emoties interesseren hen. Een voorstelling over de behoefte van de mens zichzelf in alles te herkennen.

“Het publiek laat zich verbazen en vertederen door gebricoleerde machines en een universum van geluid. Het is haast alsof we in de complex opgebouwde robots onze verloren eenvoud terugvinden.” Theatermaggezien

Spel Karolien Verlinden, Wannes Deneer, Jef Van gestel Geluidsontwerp Wannes Deneer en Jochem Baelus  Kostuum Maartje van Bourgognie Dramaturgie Peter Antonissen Assistentie dramaturgie Jesse Vanhoeck Techniek en elektronica Olmo Claessens en Jim Bollansée Eindcoaching Simon Allemeerch  Productie Tuning People met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Villanella en kc nOna  Met dank aan t-interim

Pers

26/06/2015
is choreograaf en docent. Haar nieuwste voorstelling  heet FRAMED12+(2023) en is gemaakt bij hetpaleis. Waar ze een onderzoek doet rond kwetsbare details over de geschiedenis van ieders lichaam, een pleidooi voor een empathischere vorm van kijken. Acht performers, acht lichamen. Ze bekijken elkaar en laten zich bekijken. Zo verkennen ze de relatie tussen lichaam en identiteit. Deze productie is vanaf 6 oktober 2023 op tour. Ondertussen tourt de voorstelling FeL(2022), waarin ze de fysieke kwaliteit van licht onderzocht, gaat volgend seizoen opnieuw op tournee. Samen met Wannes Deneer en Jef Van gestel vormde ze het collectief Tuning People(2005-2023). Naast haar werk bij Tuning people creëerde ze bij Meekers – Uitgesproken Dans, fABULEUS, Theater de spiegel, Dschungel Wien en hetpaleis. Het volledige archief vindt u hier. Bij Kunstenpunt schreven ze dit over Karolien. Verder doceert ze bewegingsleer, viewpoints en artistiek onderzoek aan de Toneelacademie Maastricht. In het verleden studeerde ze dans en choreografie(2001-2005) aan CODARTS Rotterdamse Dansacademie. Vind haar persoonlijk contact(email) voor bookings(hetpaleis) en informatie.